Nagy es hirtelen...

2008.09.27. 19:41

...dontes volt, de megtettem. Tegnap viharosan elkoltoztem Zsofitol. Moni ittletenek utolso napjan sikerult pikk pakk talalnunk egy olyan szobat, amibe azonnal be kellett koltoznom, annyira jo. Tiszta, ki van meszelve, a wc es a furdoszoba nemreg lett felujitva, van egy sajat kicsi erkelyem egy sikatorra, es egy tetoteraszom, ami a regi varosfalon van, az elso oldalazotoronynal Bab Tumatol, szemben a muszlim temeto. Alom az a szoba igy elso blikkre, es egesz olcson megkaptam, ugyhogy ha nem tortenik valami oriasi atveres, akkor nagyon jol jartam. Es meg arabul is megtanulok, vegre egyedul lakom.

Este Moni utolso kivansagat teljesitve felmentunk a hegyre, hat, Damaszkusz fentrol is gyonyoru, foleg hogy este mentunk, az a sok feny, oriasi. Vetekszik egy citadellai latkeppel, bar azert a Dunat, a hidakat meg az egyebeket nem lehet uberelni, annal szebb latkep nincs. De azert ez is fantasztikus volt. Nagyon sajnalom, hogy elment a Moni, de most mar talan vegre elkezdodik valamifele rendszerezett elet, ha elkezdodik a suli.

Ma Bosraban voltunk, hat arra a helyre sincsenek szavak, nem igaz ez a Sziria miket rejteget magaban. Egy holt varos, aminek egy reszeben meg mindig laknak, de az egesznek annyira jo hangulata van. Az egesz varos bazaltkovekbol epult, a nabateusoktol kezdve a mai napig minden kor megtalalhato benne. Meg vissza kell oda is menni, mert negy ora kevesnek bizonyult ra. Annyit csak a szinhazban el tudna tolteni az ember.

Szoval tortennek itt az esemenyek, egyelore jol, de varjuk ki a veget. Ha minden meg jobban megy, jovo heten meg utoljara felmegyek Tartusba egy par napra dolgozni, minden napot ki kell hasznalnom.

A bejegyzés trackback címe:

https://hinnye.blog.hu/api/trackback/id/tr1684819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kulcsár Lászlóné 2008.09.28. 19:55:05

Csak kipróbálom, hogy elmegy-e, ha igen írok neked.

Kulcsár Lászlóné 2008.09.28. 20:04:25

látom sikerült, már írtam egy hosszút, de nem ment el, most kezdem újra.
Kulcsár Margit vagyok, az, akivel anyukád a tavassal Firenzében volt, emlékszel találkoztunk az autóbusz pályaudvaron.
Örülök, hogy jól érzed magad ott a messzeségben. Elolvastam, amiket leírtál, nem panaszkodhatsz, tele van az életed kalanddal mostanában.
Tudod, szerintem az arab világban a nők, mint olyan nem számítanak, ezt arra írom, hogy nem szolgáltak ki titeket, mikor csak lányok mentetek az étterembe. Én egyszer jártam az ő világukban, Tunéziában, nekem elég volt. Persze más dolog az, ha lehetőséged van megismerni a kultúrájukat, az értékeiket. Azért nagyon vigyázz magadra, gondolom már tudod hova nem kell menned, hogy biztonságba érezd magad.
Nekem sajnos nincs túl jó véleményem róluk, ez egy családi történet, majd egyszer mesélek róla neked.
Szia Anna, érezd jól magad továbbra is, mindent szívjál magadba, amit lehet, nem sok embernek adatik meg, hogy egy ilyen világban töltsön el hosszabb időt, ezért használj ki minden percet.
Szia, puszillak, vigyázz magadra: Margit

kaf 2008.10.01. 19:43:11

Hat, sok mindenben igaz, hogy kevesebbre tartjak a noket, viszont megsem lehet kijelenteni, hogy nem szamitanak, sok szempontbol sokkal de sokkal jobban tiszteletben tartjak oket, mint barhol Europaban. A buszon pl. mar nem egyszer fordult elo, hogy atengedtek a ferfiak a helyuket, mert ez szamukra termeszetes, a hivatalban, vagy a peksegben elobb kiszolgaltak, mint a ferfiakat, stb. Persze lehet erre azt mondani, hogy azert, mert probalkozni akarnak, de nem ezert van ez, hanem megszokasbol. Ugyhogy igen, vannak hatranyai, de azert megsem nezik kutyanak a noket. Persze minden orszag mas, lehet, hogy Tuneziaban egeszen mas. :) Ezt nem kioktatasbol szandekoztam irni, csak azert, hogy valami ellenpeldat is irjak az ettermes incidensre es a sztereotipiakra. :) Anna (Flora, stb.)
süti beállítások módosítása