Tél

2008.12.21. 18:02

Telnek múlnak a napok, közeledik a Karácsony, hideg van és sötét. Viszont a napokban fordul meg a Nap, úgyhogy lassan, de biztosan hosszabban lesznek a nappalok, alhamdillah. Az iskolának is vége nemsokára, bár ha nem lenne a fizetős többség, akik keveselték a tanév hosszát a befizetett pénz ellenében, akkor a héten már végeznénk is, és nyugodt szívvel ünnepelhetnénk a Karácsonyt. Nem mintha túlterheltek lennénk, vagy ilyesmi.
A damaszkuszi életben egyébként nem sok változás történt. Gyöngyivel a héten elmentünk a Sham City Centerbe. Nem hittem volna, hogy valaha jó érzéssel fog eltölteni, hogy belépek egy bevásárlóközpontba, de tévedtem. Elsősorban nem a sok ruhabolt vagy a plázázás élménye miatt, hanem azért, mert van ott egy jó nagy élelmiszerbolt, olyan, amiben kocsit lehet tologatni, sok a polc, nagy a választék. Hatalmas élmény a sok kicsit városi boltocska után. Az már más kérdés, hogy a legtöbb cucc olyan drága (mivel valami nyugati finomság), hogy csak fogtuk a fejünket. Egy élmény volt, komolyan.
Damaszkuszt egyébként egyre jobban elönti a karácsony-láz, tudom, hogy már sokszor leírtam, hogy mennyi világítás meg mifene van a házakon, de ezek egyre csak szaporodnak. Egyik reggel például, kávézgatás közben újságolta a háziúr, hogy délután tesz karácsonyi fényeket az erkélyemre. Kifejezetten örültem neki, gondoltam milyen jó, hogy nekünk is lesz olyan. Egészen aznap estig jó ötletnek is tartottam, amikor azonban kiderült, hogy az összes villogós piros lámpa az pont arra az ablakra, ami előtt nincs sötétítő függöny, és szerencsére az ágyammal szemben van.  Nagyon mókás, amikor aludnék, és lekapcsolom a lámpát, és az egész szoba pirosban villódzik. Az első öt percben volt is némi hányingerem, az aztán elmúlt, és csak örültem, hogy milyen szerencse, hogy nem vagyok epilepsziás. Az esti sokk után reggel, miután halálra dicsértem, hogy mennyire szépek a díszek, mosolyogva konstatáltam, hogy aznap még több díszt fog felrakni a bácsi. Már csak azt remélem, hogy egészen Húsvétig fenn fogják hagyni a díszeket, abból kiindulva, hogy a karácsonyfát is már jóval Karácsony előtt felállították. (Ami nem mondom, hogy egy diszkrét darab, de ahhoz képest, hogy mire számítottam meglepően ízléses, mivel csak két színű díszek vannak rajta, igaz nem nagyon látszanak, mivel az egész fa sűrűn be van borítva villogós lámpával.) Nem baj, ez legyen a legnagyobb bajom, úgyis olyan hideg van éjszaka, hogy a hálózsákot a fejemre húzom. (Erről jut eszembe az a felejthetetlen élmény, mikor egyik reggel felérbredtem, de egyáltalán nem éreztem, hogy különösen hideg lenne, mivel a hálózsákomban nagyon kellemes volt az idő, majd ásítottam egyet, és látszott a leheletem. Ezek után nem sok kedvem volt kibújni az ágyból...)
Az iskola egyébként egyre bosszantóbb, most így év végén, mint nehéz anyag megtanultuk, hogy hogy kell a szavakat egyes számból duálisba illetve szabályos többesbe tenni. Még szerencse, hogy előtte az is átvettük, hogy nőnembe hogyan kell rakni a jelzőket. És a legszebb, hogy három óra is elmegy ezekre. (Gyanítom a nem arabul tanulók is érzik, hogy nem ez lehet az arab nyelvtan buktatója, azért elmondom, hogy a betűk után talán ez volt az első dolog, amit megtanultunk az egyetemen.)
Most csak ennyi, kellemes karácsonyt minden lelkes olvasómnak, kívánok nektek havat meg szép időt, egy nagy adag karácsonyi hangulatot, rengeteg sütit és töltöttkáposztát, és minden jót.
Anna vagy Flóra, kinek mi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hinnye.blog.hu/api/trackback/id/tr86835363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kettes számú 2008.12.21. 21:18:20

őőőőő, mire regisztráltam el is felejtettem mit akartam kommentelni:)
mindenesetre köszi, hogy megnevettettél.
egyébként tudom, hogy idegesítő, hogy mindig a képek miatt basztatlak, de olyan de olyan jó volna látni a damaszkuszi fényeket, meg a szobád fényeit kívülről, belülről. bár ahogy leírtad simán látom magam előtt, de hátha rosszul látom...le akarom ellenőrizni....szóval tényleg nem a képeid érdekelnek, csak.....le akaronám ellenőrizni, hogy mennyire használható a képzelőerőm.....hátha szuperhős lehetek....igazán gonosz dolog lenne megakadályozni, és megfosztani a világot egy igazán hasznos szuperhőstől. nem gondolooooood???
egyébként meg örülj az ismétlésnek, mert úgy belevésődnek az alapok a cuki kis agyacskádba, hogy ihajjj. és gondolkodás nékül röpködnek majd ki belőled a komplexebbnél bonyolultabb arab mondatok, hogy csak úgy lesel majd.

muhahahahahaha

egyébként meg hát...pofátlanság, hogy megint akkor kell itt lenned, amikor elmegyek pár órára.

meg izzé....ja igen, egy kedves ismerősöm elmesélte, hogy rájött, hogy milyen klassz lenne, hogy ha tudna térugrani, úgyhogy most azon gondolodik, hogy hogy is tudná ezt megvalósítani. látva, hogy ilyen egyszerűen megoldhatóak a dolgok, azt hiszem mostantól szabadidőmben én is ezen fogok agyalni, és tuti rájövök, és akkor majd árugrom hozzád egy jó kis arab vacsira, jó?

kettes számú 2008.12.21. 23:32:03

ja, és a karácsonyfát is leszel szíves:)

utahu 2008.12.23. 00:07:12

nálunk is jók a fények :)) pl a kedvencem Timár utca HÉVmegállóból nézve a SÖR felirat valahol a 8. magasságában :D

l.i 2008.12.25. 18:30:38

Hello!

na hát boldog karácsonyt kívánok neked, no meg a többieknek! az nem egy utolsó élmény odakinn!
Flóra, küldöm a pénzt, megy majd ki, Balázs kiviszi.

Latakiában a safwán hotelt ismerjük, máshilhál!
no további élményeket!
István
süti beállítások módosítása